Superstoere rolstoelstunter

Superstoere rolstoelstunter

Een paar jaar geleden bracht Hot Wheels een rolstoel op de markt. “Niet het meest voor de hand liggende item voor de speelgoedproducent van racebanen en race auto’s” denk je wellicht. Maar dan kan je waarschijnlijk Aaron Fotheringham nog niet. Deze Australiër, beter bekend als ‘Wheelz’ vanwege zijn rolstoel, maakt al jaren de skate parken van Australië onveilig en brengt publiek overal ter wereld in extase met zijn adembenemende stunts.

Aaron ging als kind altijd mee met zijn broer naar het skatepark. Op een dag vraagt hij of Aaron niet ook een keer de quarter-pipe  op wil in zijn rolstoel, en sindsdien is Aaron verkocht. Na jarenlang oefenen, en heel heel heel veel vallen, verdient Aaron nu zijn brood als extreme rolstoel atleet, reist de hele wereld over, en neemt deel aan shows in stadions waar tienduizenden mensen op af komen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op zijn site of youtube kanaal.

Het verhaal van Aaron inspireerde How Wheels tot de Wheelie Chair. Deze rolstoel past in de Hot Wheels racebanen. Op Youtube staat een gaaf filmpje , van een track die je hier mee zou kunnen maken in combinatie met een lego-poppetje.

Natuurlijk zijn de activiteiten en carrière van Aaron bijzonder extreem en voor bijna niemand weggelegd. Maar Aaron wil vooral een inspiratie zijn, en daarom schrijft Met Nina ook deze blog.  Wat wij, buiten zijn stunts, vooral inspirerend vinden, is dat Aaron is gevraagd om mee te doen, toen hij op het skatepark was, en vanachter het hek toe keek. En dat is ongelofelijk belangrijk. Begin november verscheen een rapport van stichting Het Gehandicapte Kind over het sociaal isolement waar veel kinderen met een handicap in terecht komen, omdat ze in hun speelomgeving weinig vrienden  hebben om mee te spelen. Maar liefst 85% van deze groep kinderen voelt zich eenzaam. Door hen zichtbaar te maken in de speelomgeving van kinderen, willen we ook inspireren om contact te zoeken, en kinderen met en zonder beperking met elkaar in contact te brengen om samen te spelen. De speeltuinbende wil dat ook en brengt kinderen met en zonder beperking met elkaar in contact. Ook bendelid worden? Kijk dan snel op speeltuinbende.nl voor meer info.

20 november 2020